Bio Kontrast

Bio Kontrast är ett komplement till den breda repertoaren.  Filmer, som i större utsträckning ställer frågor, chockerar och påverkar.

Filmerna som visas på Bio Kontrast är valda av en grupp inom den biogrupp som vi har. Ambitionen är att visa dessa filmer en gång i månaden och vi visar den för alla, så välkommen till de filmer som intresserar just Dig!

Höstens program

farväl_europa

Farväl Europa

5 november kl 18.00-20.00 – därefter mingel

Farväl Europa följer den österrikiske författaren Stefan Zweigs år i exil. Efter att ha flytt Nazi-Tyskland på grund av sin judiska härkomst reste Zweig mellan Buenos Aires, New York och Brasilien på jakt efter ett nytt hem. Filmen skildrar Zweigs kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland.

Drama – Österrike


maudieMaudie

12 november kl 18.00-19.46 – därefter mingel

”Maudie” är baserad på en sann historia om en osannolik romans där enslingen Everett Lewis anställer en bräcklig men bestämd kvinna som heter Maudie som sin hushållerska. Maudie, klarögd men krum och med händer härjade av artrit, längtar efter att vara självständig, att leva utan sin skyddande familj och hon längtar också passionerat efter att få utlopp för sin konstnärliga ådra. Everett upptäcker att han håller på att bli kär.

Biografi, Romantik, Drama – Irland


pop_ayePop Aye

17 december kl 18.00-19.45 – därefter mingel

Thana, en arkitekt vars stjärna dalat, är på väg in i en existentiell kris. Den byggnad han varit mest stolt över ska rivas och hans frus intresse för honom har falnat. En dag träffar han på sin barndoms “husdjur”, elefanten Pop Aye, som uppträder på en gata i Bangkok. Han köper elefanten och ger sig iväg på en resa tvärs över Thailand för att återföra sin gamla vän till den lilla by där de växte upp.

Drama – Thailand

Bio-Kontrasts kontaktpersoner

I Bio-Kontrastgruppen ingår:
Birgitta Tunmarker: kiki@oland.se 076-1959324
Gunvor Persson: gunvorsepost@gmail.com 070-3808816
Annika Nilsson: annika.nilsson@utb.borgholm.se
Monica Fjellström: Monica.fjellstrom@utb.borgholm.se

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00