Bio Kontrast

Bio Kontrast är ett komplement till den breda repertoaren.  Filmer, som i större utsträckning ställer frågor, chockerar och påverkar.

Filmerna som visas på Bio Kontrast är valda av en grupp inom den biogrupp som vi har. Ambitionen är att visa dessa filmer en gång i månaden och vi visar den för alla, så välkommen till de filmer som intresserar just Dig!


pop_ayePop Aye

17 december kl 18.00-19.45 – därefter mingel

Thana, en arkitekt vars stjärna dalat, är på väg in i en existentiell kris. Den byggnad han varit mest stolt över ska rivas och hans frus intresse för honom har falnat. En dag träffar han på sin barndoms “husdjur”, elefanten Pop Aye, som uppträder på en gata i Bangkok. Han köper elefanten och ger sig iväg på en resa tvärs över Thailand för att återföra sin gamla vän till den lilla by där de växte upp.

Drama – Thailand


the_nile_hilton_incidentThe Nile Hilton Incident

14 januari kl 14.00-15.51 – därefter mingel

Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. En natt blir han tilldelad en mordutredning: en sångerska har hittats död i bröllopssviten på ett lyxhotell. Vad som först verkar vara ett enkelt passionsbrott visar sig ha förgreningar hela vägen upp till den innersta kretsen runt presidenten.

”The Nile Hilton Incident” är något så pass ovanligt som en svenskregisserad internationell thriller av högsta klass.

Regissör: Tarik Salehs
Huvudroll: Fares Fares
Språk: engelska, franska, arabiska (svensk text)


 

Bio-Kontrasts kontaktpersoner

I Bio-Kontrastgruppen ingår:
Birgitta Tunmarker: kiki@oland.se 076-1959324
Gunvor Persson: gunvorsepost@gmail.com 070-3808816
Annika Nilsson: annika.nilsson@utb.borgholm.se
Monica Fjellström: Monica.fjellstrom@utb.borgholm.se

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00