Bioprogrammet

Här hittar ni de filmer som är aktuella i Löttorp just nu och en tid framöver. Vi håller alltid sidan uppdaterad med senaste nytt!

Följ oss gärna på Facebook!

Information om biljetter

För biljettreservationer; använd sidan för Biljettreservation
Vid frågor, kontakta oss via: gunvorsepost@gmail.com.

Biljettkassan öppnar en halvtimme före filmen börjar.
Reserverad biljett hämtas senast 20 minuter före filmen börjar.

Vi tar Swish och kontanter

blommor Sommarbio Solbild

Mellan 28/6 – 16/8 kör vi ca 4 föreställningar per vecka. Välkommen in!

Stenkustens folk – ett krönikespel från norra Öland

Krönikespelet skrevs av Olof Löttiger och framfördes första gången på 1950-talet. 1977 väcktes tankarna på nytt om att uppföra spelet vid stenkusten, närmare bestämt vid Jordhamn – mellan Gillberga och Sandvik. Det blev succé direkt och en vackrare teaterscen har aldrig skådats, som någon i publiken sa. Amatörer från bygden framförde spelet mellan åren 1978-1985. Det var ett krav att skådespelarna skulle komma just från norra Öland. Ingen ”utsocknes” kan prata öländska som ölänningarna själva!

Initiativet till att uppföra krönikespelet på 70-talet togs av IOGT-NTO, som hade en bred teaterverksamhet. På 1950-talet var Åkerbo Hembygdskrets arrangörer och därför föll det sig naturligt att man på 70-talet samarbetade.

Teaterföreställningen spelades in och även om kvalitén kanske inte är den bästa, så är det väl värt att komma till CentrumBIO och titta på filmen. Det visade inte minst den fullsatta salongen när filmen visades första gången, tidigare i vår.

onsdag 28 juni – kl 20.00
söndag 9 juli – kl 16.30

Längd: ca 1 tim
Genre: Lokal teater, Historisk
Språk: öländska
Biljettpris: 100 kr


Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

pirates-salazars-revengeKapten Jack Sparrow är återigen jagad av sin gamla nemesis, den skräckinjagande Kapten Salazar. Salazar tänker förgöra varenda pirat på haven och Kapten Jacks enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons mytomspunna treudd, en kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven.

fredag 30 juni – kl 20.00 – 3D

Längd: 2 tim 9 min
Genre: Action, Äventyr, Komedi, Fantasy
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 120 kr


Dumma mej 3

dumma-mej-3Gru, Lucy och deras bedårande döttrar, Margo, Edith och Agnes – och förstås minionerna är tillbaka och denna gång möter de skurken Balthazar Bratt, en före detta barnstjärna som nu vuxit upp och blivit besatt av karaktären han spelade på 80-talet. Bratt visar sig bli Gru mest formidable moståndare hittills.

söndag 2 juli – kl 16.30 – 3D
söndag 23 juli – kl 16.30

Längd: 1 tim 30 min
Genre: Animerat, Action, Äventyr
Ålder: från 7 år
Språk: svenska
Biljettpris: 3D = 100 kr, 2D = 80 kr


Get Out

get-outNär en ung man besöker sin flickväns familjegods inser han snart att hennes familj har lömska avsikter med sin inbjudan. Till en början tolkar Chris familjens överdrivet tillmötesgående beteende som ett nervöst sätt att hantera dotterns etniskt blandade förhållande. Men en rad märkliga upptäckter under helgen leder honom till en upptäckt han aldrig kunnat föreställa sig. Get Out är lika delar spännande thriller och provokativ nutidskommentar, skriven och regisserad av Jordan Peele, ena halvan av humorduon Key and Peele och producerad av Jason Blum på produktionsbolaget Blumhouse, som bland annat ligger bakom The Visit, Insidious-serien och The Gift.

söndag 2 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 44 min
Genre: Skräck, Thriller
Ålder: från 15 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Spider-Man: Homecoming

spider-man-homecomingFortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May, under sin mentor Tony Starks uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture dyker upp får han chansen – samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara. Den unge Peter Parker, Spindelmannen, som gjorde spektakulär debut i Captain America: Civil War, börjar utforska sin nyfunna identitet som nätsvingande superhjälte i Spider-man: Homecoming.

onsdag 5 juli – kl 20.00 – Världspremiär!
söndag 23 juli – kl 20.00

Längd: ??
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi
Ålder: ej granskad
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Frantz

frantzFrantz berättar historien om Anna Hoffmeister, en ung tyska vars man, Frantz, dödats i striderna mot Frankrike under första världskriget. När den mystiske fransmannen Adrien en dag lägger blommor på Frantz grav väcks starka känslor och passion. Frantz är den senaste filmen av den franske regissören François Ozon. Filmen tävlade och uppmärksammades stort på både Venedigs och Torontos filmfestivaler i september. Huvudrollsinnehaverskan, Paula Beer, prisades dessutom som ”Bästa nya skådespelerska” i Venedig.

fredag 7 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 53 min
Genre: Drama, Krig, Historisk
Ålder: från 11 år
Språk: franska, tyska
Biljettpris: 100 kr


Wonder Woman

wonder-womanInnan hon blev Wonder Woman var hon Diana, prinsessa av Amazonerna, tränad att bli en oövervinnerlig krigare. Hon är uppvuxen på en skyddad paradisö men när en amerikansk pilot kraschar där och berättar om en massiv konflikt som härjar i världen utanför lämnar hon ön. Diana lämnar sitt hem, övertygad om att hon kan stoppa hotet. Tillsammans med människan slåss hon för att stoppa alla krig och upptäcker då inte bara sina fulla krafter utan även sitt sanna öde.

söndag 9 juli – kl 20.00

Längd: 2 tim 21 min
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Apornas Planet: Striden 3D

apornas-planet-stridenDe hyllade storfilmerna om Apornas Planet är nu tillbaka med nya APORNAS PLANET: STRIDEN och nu tvingas Caesar och hans apor in i en dödlig konflikt med en mänsklig armé ledd av en hänsynslös överste. Efter att aporna genomlidit fruktansvärda förluster brottas Caesar med sina mörka instinkter och påbörjar sin jakt på hämnd. När de till slut möts öga mot öga, kämpar Caesar och översten i en storslagen strid som kan avgöra ödet för båda arterna och planetens framtid…

onsdag 12 juli – kl 20.00 – Världspremiär!

Längd: 0 tim 0 min
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi, Drama
Ålder: Ej granskad
Språk: engelska
Biljettpris: 120 kr


Tulpanfeber

tulpanfeberI 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika – och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander) . När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel.

fredag 14 juli – kl 20.00 – Världspremiär!

Längd: 1 tim 47 min
Genre: Drama, Romantik, Historisk
Ålder: Ej granskad
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen

klas-klattermusKlas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig…

Knattebio! Vi tar en kort paus i mitten med fruktstund och lek ute i solen.

söndag 16 juli – kl 16.30

Längd: 1 tim 16 min
Genre: Animerad barnfilm
Ålder: barntillåten
Språk: svenska
Biljettpris: 60 kr


Baywatch

baywatchMitch Buchannon och hans nyanställde, yngre kollega, den kaxige Matt Brody försöker tillsammans sätta dit ett kriminellt gäng som slagit klorna i kuststaden där de båda arbetar som livräddare på stranden. Seth Gordon (Horrible Bosses) har regisserat denna filmatisering av klassiska TV-serien Baywatch.

söndag 16 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 56 min
Genre: Komedi
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Dunkirk

dunkirk”Dunkirk” är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.

onsdag 19 juli – kl 20.00 – Världspremiär!

Längd: 0 tim 0 min
Genre: Drama, Krig, Action
Ålder: från 15 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Ingenting och allting

ingenting-och-alltingHur skulle det kännas om du inte kunde röra vid någonting i världen omkring dig? Inte kunde andas frisk luft, känna solen värma ditt ansikte? eller kyssa killen i huset intill? INGENTING OCH ALLTING är den osannolika kärlekshistorien mellan Maddy, en smart, nyfiken och kreativ 18-åring som lider av en extremt ovanlig sjukdom som gör att hon inte kan lämna det hermetiskt slutna hemmet, och Olly, grannkillen som inte kommer låta det stoppa dem…

fredag 21 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 36 min
Genre: Drama, Romantik
Ålder: från 7 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Baby Driver

baby-driverEn begåvad flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör. När han en dag möter kvinnan i hans drömmar ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell. Men ledaren för ett brottssyndikat har andra planer för Baby och snart tvingas han, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

*Världspremiären är dagen innan, men då är det traktorrace i Löttorp! Så för att inte krocka har vi valt att lägga Baby Driver på torsdagen. Hoppas ni kan vänta en dag!!

torsdag 27 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 53 min
Genre: Action, Crime, Thriller, Musik
Ålder: från 15 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Fler sommarfilmer kommer snart!

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00