Bioprogrammet

Här hittar ni de filmer som är aktuella i Löttorp just nu och en tid framöver. Vi håller alltid sidan uppdaterad med senaste nytt!

Följ oss gärna på Facebook!

Information om biljetter

För biljettreservationer; använd sidan för Biljettreservation
Vid frågor, kontakta oss via: gunvorsepost@gmail.com.

Biljettkassan öppnar en halvtimme före filmen börjar.
Reserverad biljett hämtas senast 20 minuter före filmen börjar.

Vi tar Swish och kontanter

blommor Sommarbio Solbild

Mellan 28/6 – 16/8 kör vi ca 4 föreställningar per vecka. Välkommen in!

Apornas Planet: Striden 3D

apornas-planet-stridenDe hyllade storfilmerna om Apornas Planet är nu tillbaka med nya APORNAS PLANET: STRIDEN och nu tvingas Caesar och hans apor in i en dödlig konflikt med en mänsklig armé ledd av en hänsynslös överste. Efter att aporna genomlidit fruktansvärda förluster brottas Caesar med sina mörka instinkter och påbörjar sin jakt på hämnd. När de till slut möts öga mot öga, kämpar Caesar och översten i en storslagen strid som kan avgöra ödet för båda arterna och planetens framtid…

onsdag 12 juli – kl 20.00 – Världspremiär!
söndag 6 augusti – kl 20.00

Längd: 2 tim 20 min
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi, Drama
Ålder: från 15 år
Språk: engelska
Biljettpris: 120 kr


Tulpanfeber

tulpanfeberI 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika – och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander) . När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel.

fredag 14 juli – kl 20.00 – Världspremiär!
söndag 30 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 45 min
Genre: Drama, Romantik, Historisk
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen

klas-klattermusKlas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig…

Knattebio! Vi tar en kort paus i mitten med fruktstund och lek ute i solen.

söndag 16 juli – kl 16.30

Längd: 1 tim 16 min
Genre: Animerad barnfilm
Ålder: barntillåten
Språk: svenska
Biljettpris: 60 kr


Baywatch

baywatchMitch Buchannon och hans nyanställde, yngre kollega, den kaxige Matt Brody försöker tillsammans sätta dit ett kriminellt gäng som slagit klorna i kuststaden där de båda arbetar som livräddare på stranden. Seth Gordon (Horrible Bosses) har regisserat denna filmatisering av klassiska TV-serien Baywatch.

söndag 16 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 56 min
Genre: Komedi
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Dumma mej 3

dumma-mej-3Gru, Lucy och deras bedårande döttrar, Margo, Edith och Agnes – och förstås minionerna är tillbaka och denna gång möter de skurken Balthazar Bratt, en före detta barnstjärna som nu vuxit upp och blivit besatt av karaktären han spelade på 80-talet. Bratt visar sig bli Gru mest formidable motståndare hittills.

fredag 7 juli – kl 16.30 – 3D
måndag 17 juli – kl 18.00 – 3D – Extraföreställning!
söndag 23 juli – kl 16.30

Längd: 1 tim 30 min
Genre: Animerat, Action, Äventyr
Ålder: från 7 år
Språk: svenska
Biljettpris: 3D = 100 kr, 2D = 80 kr


Dunkirk

dunkirk”Dunkirk” är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.

onsdag 19 juli – kl 20.00 – Världspremiär!

Längd: 1 tim 46 min
Genre: Drama, Krig, Action
Ålder: från 15 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Ingenting och allting

ingenting-och-alltingHur skulle det kännas om du inte kunde röra vid någonting i världen omkring dig? Inte kunde andas frisk luft, känna solen värma ditt ansikte? eller kyssa killen i huset intill? INGENTING OCH ALLTING är den osannolika kärlekshistorien mellan Maddy, en smart, nyfiken och kreativ 18-åring som lider av en extremt ovanlig sjukdom som gör att hon inte kan lämna det hermetiskt slutna hemmet, och Olly, grannkillen som inte kommer låta det stoppa dem…

fredag 21 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 36 min
Genre: Drama, Romantik
Ålder: från 7 år
Språk: engelska
Biljettpris: 80 kr


Spider-Man: Homecoming

spider-man-homecomingFortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May, under sin mentor Tony Starks uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture dyker upp får han chansen – samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara. Den unge Peter Parker, Spindelmannen, som gjorde spektakulär debut i Captain America: Civil War, börjar utforska sin nyfunna identitet som nätsvingande superhjälte i Spider-man: Homecoming.

onsdag 5 juli – kl 20.00 – Världspremiär!
söndag 23 juli – kl 20.00

Längd: 2 tim 13 min
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Baby Driver

baby-driverEn begåvad flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör. När han en dag möter kvinnan i hans drömmar ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell. Men ledaren för ett brottssyndikat har andra planer för Baby och snart tvingas han, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

*Världspremiären är dagen innan, men då är det traktorrace i Löttorp! Så för att inte krocka har vi valt att lägga Baby Driver på torsdagen. Hoppas ni kan vänta en dag!!

torsdag 27 juli – kl 20.00
onsdag 9 augusti – kl 20.00

Längd: 1 tim 53 min
Genre: Action, Crime, Thriller, Musik
Ålder: från 15 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Jordgubbslandet

jordgubbslandet15 år gamla Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. De kommer till en gård på Listerlandet i Blekinge. Wojtek får kontakt med bondens dotter, Anneli. Så småningom börjar de två tonåringarna träffa varandra bakom ryggen på sina föräldrar. Förhållandet kompliceras av ojämlikheten som råder mellan dem. Anneli vågar inte öppet visa sina känslor eftersom hon vet att omgivningen aldrig skulle acceptera förhållandet. Wojtek å sin sida blir kränkt och tycker att Anneli leker med hans känslor. När föräldrarna kommer på ungdomarna blir reaktionen våldsam.

fredag 28 juli – kl 20.00

Längd: 1 tim 37 min
Genre: Drama
Ålder: från 11 år
Språk: svenska, polska, engelska
Biljettpris: 100 kr


Pingvinresan 2

pingvinresan2Luc Jacquet är tillbaka med en ny hisnande vacker naturupplevelse. Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron är en 45-årig pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny, stor värld runtomkring sig. Det har gått 12 år sedan den Oscarbelönade Pingvinresan gjorde sitt triumftåg över världen. Nu kommer uppföljaren. Regissören Luc Jacquet har återvänt till Antarktis och använt både u-båtar och drönare för att komma den unika miljön så nära in på livet som möjligt. Resultatet går, precis som föregångaren, rakt in i både hjärta och hjärna! Luc Jacquet (f. 1967) var bara 24 när han första gången besökte Antarktis. Där arbetade han som forskare och tillbringade en stor del av sin tid att märka och filma pingviner. Fascinationen för det han såg växte och sakta men säkert började han släppa forskningen till förmån för filmandet.

söndag 30 juli – kl 16.30

Längd: 1 tim 24 min
Genre: Dokumentär
Ålder: Barntillåten
Språk: svenska
Biljettpris: 80 kr


BioNio

Valerian and the City of a Thousand Planets 3D

valerianValerian och Laureline är specialagenter för regeringen i de mänskliga områdena med uppgift att upprätthålla ordning i hela universum. På uppdrag från deras befälhavare reser Laureline och Valerian till den hisnande intergalaktiska staden Alpha, en ständigt växande metropol som består av tusentals olika arter från universums alla hörn. Alphas 17 miljoner invånare har med tiden förenat sina talanger, teknologi och resurser för att åstadkomma förbättringar för alla.

Den visionära filmskaparen Luc Besson filmatiserar nu den klassiska grafiska novellserien Linda och Valentin (Valérian et Laureline) som en modern, unik och episk rymdsaga.

onsdag 2 augusti – kl 20.00 – Världspremiär!

Längd: 2 tim 9 min
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi
Ålder: ej granskad
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr (BioNio-film = lägre pris!)


Heartstone

heartstone_affischEn lika vacker som brutal uppväxtskildring från en avlägsen isländsk fiskeby. Tonårspojkarna Thor och Christian har känt varandra hela livet. Under en omvälvande sommar försöker en av dem vinna en flickas hjärta, medan den andra upptäcker nya känslor för sin bästa vän. Ett innerligt och avväpnande drama om att växa upp, komma ut och bryta samman.

fredag 4 augusti – kl 20.00

Längd: 2 tim 9 min
Genre: Drama, Romantik
Ålder: från 11 år
Språk: isländska
Biljettpris: 100 kr


Bigfoot Junior

bigfoot-juniorDen 13-årige ensamvargen Adam ger sig ut på ett strapatsfyllt äventyr för att lösa mysteriet med sin försvunna pappa. Det tar inte lång tid innan han upptäcker att hans pappa inte är någon annan än den legendariske Bigfoot, som har gömt sig i vildmarken i åratal för att skydda sig själv och sin familj från HairCo, ett jätteföretag som vill göra vetenskapliga experiment med Bigfoots speciella DNA. När Adam återförenats med sin pappa inser han att även han har begåvats med superkrafter som överträffar hans vildaste fantasi. Men HairCo är dem snart hack i häl. Adams fotspår i skogen leder dem rakt mot Bigfoots gömställe…

söndag 6 augusti – kl 16.30

Längd: 1 tim 33 min
Genre: Animerad familjefilm
Ålder: från 7 år
Språk: svenska
Biljettpris: 80 kr


Wonder Woman

wonder-womanInnan hon blev Wonder Woman var hon Diana, prinsessa av Amazonerna, tränad att bli en oövervinnerlig krigare. Hon är uppvuxen på en skyddad paradisö men när en amerikansk pilot kraschar där och berättar om en massiv konflikt som härjar i världen utanför lämnar hon ön. Diana lämnar sitt hem, övertygad om att hon kan stoppa hotet. Tillsammans med människan slåss hon för att stoppa alla krig och upptäcker då inte bara sina fulla krafter utan även sitt sanna öde.

söndag 9 juli – kl 20.00
tisdag 8 augusti – kl 20.00

Längd: 2 tim 21 min
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
Ålder: från 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


Kungens Val

kungens-valFilmen tar sin början 9 april 1940, tiden för nazisternas invasion av Norge, och handlar om det svåra och ödesdigra val som Kung Haakon VII ställs inför för landets väl. Huvudrollen som Kung Haakon VII innehas av Jesper Christensen, känd från Jan Troells ”Maria Larssons eviga ögonblick” och huvudrollsinnehavare även i Troells ”Dom över död man”. Rollen som kronprinsessan Märtha görs av Tuva Novotny.

söndag 13 augusti – kl 16.30

Längd: 2 tim 10 min
Genre: Krig, Drama, Verklighetsbaserat
Ålder: från 11 år
Språk: Norsk Bokmål
Biljettpris: 100 kr


Superswede: En film om Ronnie Peterson

superswedeSuperswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten”.

onsdag 16 augusti – kl 19.00

Längd: 1 tim 28 min
Genre: Dokumentär, Sport
Ålder: Ej granskad
Språk: svenska
Biljettpris: 80 kr


Och det var allt vi hade att bjuda på för den här sommaren. 21 filmer / 29 föreställningar under drygt 7 veckor!
Välkomna tillbaka i september, eller nästa gång ni är på Öland!

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00