Bioprogrammet

Här hittar ni de filmer som är aktuella i Löttorp just nu och en tid framöver. Vi håller alltid sidan uppdaterad med senaste nytt!

Följ oss gärna på Facebook!

Information om biljetter

För biljettreservationer; använd sidan för Biljettreservation
Vid frågor, kontakta oss via: gunvorsepost@gmail.com.

Biljettkassan öppnar en halvtimme före filmen börjar.
Reserverad biljett hämtas senast 20 minuter före filmen börjar.

Vi tar Swish och kontanter

 Bio Kontrast-filmer

”Smalare” filmer, dit alla är välkomna!
För att se det aktuella filmutbudet, gå till http://centrumbio.iogt.se/bio-kontrast/

Närmast kommande BioKontrast-filmer

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Söndag 8 april kl 16.00

Pris 80 kr
Efter filmen blir det mingel


Mars

affisch-bild

Lady Bird

17-åriga Christine ”Lady Bird” McPherson kämpar emot, men är oundvikligt lik sin mamma som hon har ett dramatiskt och turbulent förhållande med. Mamman jobbar som sjuksköterska och arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds pappa förlorat sitt jobb. Lady Bird drömmer om ett helt annat, artistiskt, spännande liv. Filmen utspelar sig 2002 i Sacramento, Kalifornien, i ett snabbt skiftande amerikanskt ekonomiskt landskap, och skildrar en uppväxt med relationer som formar, övertygelser som definierar, och ljuvheten hos den plats som heter hemma.

söndag 18 mars kl 14:00

Genre: komedi, drama
Speltid: 1 tim 34 min
Åldersgräns: Barntillåten
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


affisch-bild

Tårtgeneralen

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.

söndag 11 mars kl 14:00
söndag 25 mars kl 15:00
onsdag 4 april kl 20:00

Genre: biografi, komedi
Speltid: 1 tim 40 min
Åldersgräns: Barntillåten
Språk: svenska
Biljettpris: 100 kr


affisch-bild

BioNio Tomb Raider

Lara Croft är en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

torsdag 29 mars kl 20:00

Genre: action, äventyr
Speltid: 1 tim 57 min
Åldersgräns: 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr (60 kr för ungdomar!)


affisch-bild

Grottmannen Dug

I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot den mäktiga Lord Nooth och hans bronsålderstad för att rädda deras hem. Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr för hela familjen.

lördag 31 mars kl 18:00

Genre: äventyr, komedi, animerad familjefilm
Speltid: 1 tim 29 min
Åldersgräns: Ej granskad
Språk: svenska
Biljettpris: 80 kr

April

affisch-bild

Lilla spöket Laban

Knattebio

Lilla spöket Laban består av sex episoder om barnens favoritspöke Laban. Berättarröst till denna första biofilm om lilla spöket Laban är den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist. Illustration, teckningar och bakgrund är skapade av en grupp erkända animatörer och illustratörer, ledda av den legendariske Per Åhlin (Karl-Bertil Jonssons julafton, Hundhotellet).

söndag 1 april kl 16:00

Genre: barnfilm
Speltid: 44 min
Åldersgräns: Barntillåten
Språk: svenska
Biljettpris: 60 kr


affisch-bild

Den otroliga historien om det jättestora päronet

Den lilla elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka. Tills den dag då borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag på en fisketur hittar vännerna en flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir till ett jättestort päron, som de gör om till en båt och ger sig ut på en äventyrlig färd mot ön… Alla talar svenska i detta spännande och roliga äventyr som bygger på Jakob Martin Strids storsäljande bok.

söndag 15 april kl 16:00

Genre: animerat, äventyr, familj
Speltid: 1 tim 20 min
Åldersgräns: Barntillåten
Språk: svenska
Biljettpris: 80 kr


affisch-bild

Battle of the Sexes

I kölvattnet av 70-talets feministiska kamp skapade världsmästarinnan Billie Jean King sig ett namn efter en tennismatch mot den tidigare manliga mästaren Bobby Riggs, som kom att bli en av de mest sedda sporthändelserna någonsin. En sann berättelse om kampen mot patriarkatet och att lyckas finna sig själv. King kämpade inte bara för jämställdhet. Hon kämpade även för vem man ska få älska, efter att starka känslor vuxit fram mellan henne och väninnan Marilyn Barnett. Tillsammans skapade Billie Jean King och Bobby Riggs med sin tennismatch ett kulturellt spektakel, som gjorde stora avtryck även långt utanför tennisbanan.

onsdag 18 april kl 20:00

Genre: biografi, komedi, drama
Speltid: 2 tim 1 min
Åldersgräns: Barntillåten
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr


affisch-bild

The Florida Project

Sexåriga Moonee bor med sin unga ensamstående mamma Halley på ett ruffigt Florida-motell. De har alltid ont om pengar, men Moonees värld är ändå en underbar plats där bara fantasin sätter gränserna för lek och bus. Den till synes bistre motellskötaren Bobby ömmar under ytan för infallsrika Moonee och hennes små kompisar, som ständigt skapar huvudvärk för sin omgivning. Bobby spelas av Willem Dafoe som är Oscartippad för sin insats.

söndag 29 april kl 16:00

Genre: action, äventyr
Speltid: 1 tim 52 min
Åldersgräns: 11 år
Språk: engelska
Biljettpris: 100 kr

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00