Entusiastisk naturnörd föreläste

Författaren, Folkhögskoleläraren, biologen, fågelskådaren, radiorösten och föreläsaren Pav Johnsson från Kalmar höll en intressant och entusiastisk föreläsning i CentrumBION i måndags.

Pav Johnsson föreläser om den öländska naturen
Pav Johnsson föreläser om den öländska naturen

Pav Johnsson har många titlar och han började sin föreläsning med att säga att han nu också är dokusåpa-kändis genom sin medverkan i SVT1:s ”Det stora fågeläventyret”. Han var stolt över sina olika roller och under föreläsningen utgick han från sin nyskrivna bok ”Ölands Fåglar”.

"Ölands Fåglar" av Pav Johnsson

”Ölands Fåglar” av Pav Johnsson

Titeln på föreläsningen var ”Unika inslag i den öländska naturen” och han berättade om tre områden som gör Öland så unikt. Det är berggrunden, den tidigare tundravegetationen och de som brukar jorden.

Pav talade i ett snabbt tempo och visade vältagna bilder på orkidéer, fjärilar, insekter och fåglar. Publiken hann lära sig en hel del om Ölands uppkomst och varför ön är så berikad med orkidéer, fåglar och olika småkryp.

Efter halva tiden avbröts föreläsningen för kaffe med hembakat och de drygt 50 i publiken passade på att prata med varandra om sina egna naturupplevelser och en hel del annat.

Arrangörer för kvällen var Norra Ölands LRF, IOGT-NTO Friska Viljor samt studieförbundet NBV.

Av: , 2017-03-20

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00