Huvudrollsinnehavare gästade biografen

När filmen "101-åringen som smet från notan och försvann" visades för fjärde gången sedan premiären på juldagen, fanns huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson på plats.

Robert Gustafsson gästar bion
Robert Gustafsson gästar bion

Robert Gustafsson spelar 101-åringen Allan Karlsson och strax före föreställningen den 4 januari berättade han om filminspelningen. Filmen har ett fristående manus till skillnad mot förra filmen ”100-åringen”, som var byggt på boken med samma namn. Med anledning av detta, kunde filmteamet ”ta ut svängarna” och den publik i landet som hittills sett filmen har gett filmen idel lovord.

Robert sa vidare att 54 länder köpte förra filmen och hittills har 22 länder köpt 101-åringen och det lär säkert bli fler. Filmen är nyligen guldbaggenominerad i åtta kategorier, vilket utlöste en spontan applåd bland biobesökarna. Han berättade om filminspelningen och om sin karaktär, som i vissa scener var drygt 50 år och förändringen till att i andra scener vara 101 år. Rörelserna och utseendet förändras markant. Att anlägga en mask för 101-åringen tog exempelvis fem timmar.

Åke Nilsson, ordförande i IOGT-NTO-föreningen och i biogruppen tackade Robert för det uppskattade besöket och överlämnade två fribiljetter till bion.

Fullsatt salong

Fullsatt salong

 

Av: , 2017-01-04

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00