Ölandsbladet 3 januari

CentrumBIO får fint besök på onsdag när Hundraettåringen visas. Då kommer Robert Gustafsson att berätta om filmen innan visningen.

 FOTO: ARKIVBILD
 På onsdag visas ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” för fjärde gången på CentrumBIO i Löttorp. En halvtimma innan filmen börjar kommer också Robert Gustafsson, som spelar filmens huvudroll, på besök.

– Det blir som en introduktion. Jag kommer att berätta om filmen, inspelningen men också om förra filmen Hundraåringen. Det underlättar för dem som inte har sett den ännu.
Robert Gustafsson gjorde en liknande presentation när Hundraåringen visades i Löttorp.
– Jag råkar vara här nu och då passade det bra. Jag har pratat om den i Stockholm, Göteborg, Oslo och tyckte att det var Löttorps tur nu.

Robert Gustafsson har ett boende i Byxelkrok och tillbringar mycket av sin lediga tid där. Han vill gärna gynna bygden.
– CentrumBIO är duktiga och föreningen består av eldsjälar som vill lyfta kultur och nöje på norra Öland. Investeringen var imponerande och de har lyckats riktigt bra, det är fullsatt på nästan varje visning. Jag tycker de gör ett jättejobb och vill vara med och bidra.

Ett annat exempel är hans deltagande i Snuskafton som arrangerats flera gånger i Byxelkrok.
– Det är en fin gammal festplats som inte hade använts så mycket de senaste åren. Vi ville få i gång den igen, det är viktigt för bygden.

Vad kan du berätta om ”Hundraettåringen”?

– Förra filmen baserades på boken och var både storslagen och episk. Den här är fristående från boken och är filmisk bättre. Jag tycker den är roligare.
– Här ställs allt på sin spets, Allan är 101 år gammal vilket är väldigt gammat och han börjar bli skör.

Hundraåringen blev väldigt uppmärksammad i utlandet och såldes till 54 länder. Den blev också Oscarsnominerad för bästa smink.
– Det är alltid svårt med uppföljare men det har varit ett stort intresse kring Hundraettåringen. Förra filmen satte sina spår. Den visade att Sverige inte bara har bra kriminalhistorier och dramafilmer, vi är även bra på humor.

ALEXANDER JENSEN

Av: , 2017-01-03

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00