Bio Kontrast

Bio Kontrast är ett komplement till den breda repertoaren.  Filmer, som i större utsträckning ställer frågor, chockerar och påverkar.

Filmerna som visas på Bio Kontrast är valda av en särskild filmgrupp. Ambitionen är att visa dessa filmer en gång i månaden och föreställningarna är öppna för alla, så välkommen till de filmer som intresserar just Dig!

Shoplifter
Drama. Japan.
Stillsamt och innerligt berättar Hirokazu historien om en familj som tvingas till snatteri på grund av sin svåra ekonomiska situation. Flera generationer bor tillsammans och alla hjälps åt för att hålla familjen på fötter. En dag hittar de ett barn i vinterkylan och har inte hjärta att låta det ligga kvar. Men det är också då som familjen dynamik börjar förändras. Regi och manus: Hirokazu Kore-Eda. Musik: Haruomi Hosono. Skådespelare: Lily Franky, Kirin Kiki m fl. Guldpalmsvinnare i Cannes 2018. Från 15 år.
6 januari 15:00-17:00

Gräns
Drama. Sverige.
Tullpolisen Tina har ett sjätte sinne: hon luktar sig till när någon döljer något. Hon anlitas för att hitta bevis mot en kriminell smugglarliga. När den mystiske Vore kliver av färjan så tvekar hon för första gången på sina känslor. De attraheras av varandra, men hon inser efterhand att hennes liv är baserat på en stor lögn. Vore och Tina är inte hemma i denna världen. Hon måste välja: fortsätta med sin livslögn eller omfamna sanningen om vem hon egentligen är. Regi Ali Abbasis. Efter en novell av John Ejvide Lindqvist. Skådespelare Eva Melander, Eero Milowoft m fl. Sveriges Oscarbidrag 2019. Från 15 år.
3 februari 15:00-16:45.

Spotlight
Drama. USA
Den sanna historien om Spotlight- teamet i The Boston Globe som avslöjade skandalen om sexuella övergrepp på barn och mörkläggning inom den lokala katolska kyrkan. Liksom i ”Alla presidentens män”, ligger fokus på det journalistiska arbetet. Boston Globes grävgrupp Spotlight är respekterad för reportagen som tar månader, ibland år, av research. Men i
det katolska Boston, krävdes det en outsider för att initiera en granskning av kyrkan. Den nytillträdde chefredaktören Martin Baron från Florida. Regissör: Tom McCarthy. Skådespelare: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams m fl. Originalmusik: Howard Shore. Två Oscars för bästa film och originalmanus 2016. Från 15 år.
3 mars 15:00-17:05

April: Goliat. Samma regissör som Tjuvheder av Peter Grönlund.

Bio-Kontrasts kontaktpersoner

I Bio-Kontrastgruppen ingår:
Birgitta Tunmarker: kikioland@hotmail.com 076-1959324
Gunvor Persson: gunvorsepost@gmail.com 070-3808816
Monica Fjellström: Monica.fjellstrom@utb.borgholm.se 070-6276631
Getrud Hedin: getrud.hedin@utb.borghol.se 073-0306320
Jan Persson: jan.persson.oland@gmail.com 072-5520206

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00